Fillers

Verdens ledende dermale fyllstoff for hudforyngelse og estetisk korrigering av ansiktstrekk er Restylane.
Både sikkerheten og effekten av Restylane er klinisk dokumentert, og støttes av omfattende kliniske studier foretatt over 16 år og med over 20 millioner behandlinger. Restylane er det klare førstevalget for estetiske behandlere verden over, og er ansett som The Gold Standard innad i bransjen.

A2 Hudklinikk har 20 års aldersgrense på injeksjonsbehandlinger. 

Hva er Restylane laget av?

Restylane er en gel basert på hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen. Hyaluronsyre er et av de viktigste stoffene i huden, da det binder vann og bidrar til beholde hudens elastisitet. Med alderen minsker produksjonen vår av dette stoffet og huden mister derfor sin spenst når vi blir eldre. Restylane er den eneste filleren på markedet som kun har 1 % modifisering, noe som betyr at innholdet i Restylane kun er 1 % forskjellig fra hyaluronsyren som finnes naturlig i huden.
Gelen injiseres rett under huden, og gjenoppretter volum og strukturer uten å påvirke mimikk. Produktet gir umiddelbare og langvarige fordeler uten å være permanent, slik at du står fritt til å vedlikeholde virkningen. 

Hvor brukes Restylane?

Restylane er fleksibelt og kan brukes til å jevne ut linjer i ansiktet, få fyldigere lepper, forme ansiktskonturer. Tap av volum i kinnene og andre områder i ansiktet kan erstattes med Restylane for å gjenopprette en mer ungdommelig form. Restylane Skinboosters er godt egnet for å behandle små linjer og rynker, forbedre hudkvalitet, redusere arr og gi huden mer glød. Kan også brukes på hals, decollète og hender for å få en glattere hud.

De vanligste behandlingene med Restylane brukes på:

  • Linjen fra nesen til munnviken - nasolabiale linjer
  • Lepper - forstørrelse, fukt eller leppekontur
  • For å rette opp munnvik som henger ned
  • Forming av kinn, kjeve og hake
  • Oversiden på hender, decollète og hals
  • Hudforynging av ansiktet for et mer ungdommelig utseende
  • Små linjer og rynker på overleppe og kinn
  • Arr

Hvordan foregår behandlingen?

Før behandlingen går vi gjennom din helsetilstand, anatomisk utgangspunkt, behov og forventninger. Våre erfarne kosmetiske sykepleiere vil kunne veilede deg gjennom hele prosessen og sørge for at du oppnår de ønskede resultater på en trygg og effektiv måte.

Hvor lenge varer resultatet av Restylane?

Resultatet av behandlingen med Restylane® er langvarig, men ikke permanent, slik at du selv kan velge om du vil opprettholde effekten. En behandling med Restylane varer normalt i 6–12 måneder, og en nyere klinisk undersøkelse har vist at effekten kan vare i inntil 18 måneder med kun én etterbehandling.

Gjør behandling med Restylane vondt?

Dette er individuelt og avhengig av indikasjon. Vi påfører bedøvelseskrem på huden før behandling. De fleste kunder synes ikke behandlingen er vond. Restylane leveres i tillegg både med og uten integrert bedøvelse, samt med spesialdesignede svært tynne nåler.

Er det mulige bivirkninger etter behandling med Restylane?

Gravide og ammede kan ikke behandles.
Rett etter en behandling med Restylane kan det forekomme rødhet, blåmerker, hevelser, ømhet og kløe i det behandlede området. Dette er normale reaksjoner. Ubehaget er forbigående og forsvinner normalt i løpet av et par dager. Den første hevelsen etter en leppebehandling kan vare lenger. Enkelte pasienter opplever hevelse i cirka en uke. 

Andre typer reaksjoner forekommer svært sjeldent, men omkring èn av 2000 pasienter har opplevd å få lokale reaksjoner som antageligvis skyldes hypersensitivitet. Disse reaksjonene har vanligvis bestått av hevelse ved injeksjonsstedet, som i enkelte tilfeller har påvirket omliggende vev. Det har også blitt meldt om migrering av filler og Tyndall effekt (blåskjær i huden) hvor man kan se filleren gjennom tynn/skjør hud, utartet rødme, ømhet, og en sjelden gang acneformede hevelser. Allergiske reaksjoner er sjelden, og da oftest relatert til allergi/ømfintlighet mot lidokain. Innkapslinger og infeksjoner er svært sjeldent, men kan forekomme.

Alvorlige bivirkninger er sjeldent, men kan også forekomme. Dette kan være iskemi/nekrose (tilstopping av en blodåre, utgjør ca. 1% promille). Det har også vært registret tilfeller av blindhet på verdensbasis (ikke Norge) knyttet til emboli (propp) av hyaluronsyre filler i arterier (gjelder spesielt fillerbehandling i nese, panne og linjer mellom bryn - områder som vi ikke behandler med filler). Dette er særdeles sjelden bivirkning.

Ved mistanke om alvorlige bivirkninger (økende smerte, endring av hudfarge/blek etc) etter en fillerbehandling skal du ta kontakt med klinikken omgående på telefon 91300730.

Hyaloronsyre fillere er reverserbart, da det finnes et middel som bryter ned kunstig hyaluronsyre ved hydrolyse. Legemiddelet hyaluronidase brukes ved akutte hendelser for å løse opp fillere grunnet overdosering, feildosering eller migrasjon av filler. Det er kun leger, tannleger og sykepleiere med skriftlig attest fra lege som kan utføre denne reverserende prosedyren. Alle behandlere hos A2 Hudklinikk er kurset og innehar god kompetanse i å håndtere komplikasjoner. 

Hva skjer dersom jeg ikke ønsker å vedlikeholde behandlingen.
Blir det verre enn før da?

Nei, snarere tvert imot. Studier og mangeårig erfaring viser at Restylane stimulerer/ hjelper kroppen til å produsere mer kollagen, så uansett vil det bli bedre enn utgangspunktet.