Restylane

Hva er Restylane laget av?

Restylane er en gel basert på hyaluronsyre, et stoff som finnes naturlig i kroppen. Gelen injiseres rett under huden, og gjenoppretter volum og strukturer uten å påvirke mimikk. Produktet gir umiddelbare og langvarige fordeler uten å være permanent, slik at du står fritt til å vedlikeholde virkningen.

Hvor brukes Restylane

Restylane er fleksibelt og kan brukes til å jevne ut linjer i ansiktet, få fyldigere lepper, forme ansiktskonturer. Restylane kan også brukes på hals, decollète og hender for å få en glattere hud.

Hvor brukes Restylane mest?

De vanligste behandlingene med Restylane brukes på:

  • Linjen fra nesen til munnviken - nasolabiale linjer
  • Lepper - forstørrelse, fukt eller leppekontur
  • For å rette opp munnvik som henger ned 
  • Forming av kinn og hake
  • Oversiden på hender, decollète og hals
  • Hudforynging av ansiktet
  • Nese - redusere små ujevnheter, søkk eller skjevheter

Hvor lenge varer en behandling med Restylane?

En av de store fordelene ved Restylane er at effekten er langvarig, men ikke permanent. Varighet vil alltid være noe individuelt avhengig av indikasjon, hudtype, livsstil, alder, medisiner, kjønn osv. Etter den første behandlingen anbefales normalt oppfølgingsbehandling rundt hver 9-12 måned. Behandling av lepper varer normalt i 4-6 måneder. Mange opplever at varigheten er enda lenger, spesielt ved gjentagende behandlinger. Dette dokumenteres også i studier, men vi ønsker ikke å love mer enn det vi kan holde.

Hvordan foregår en behandling?

Etter en samtale om hva slags behandling du ønsker, injiseres små mengder Restylane i huden. Det tilfører derved fuktighet, struktur og naturlig volum som jevner ut synlige linjer, gir finere konturer eller fyldigere lepper.

Gjør behandling med Restylane vondt?

Dette er individuelt og avhengig av indikasjon. Vi påfører bedøvelseskrem på huden før behandling. De fleste kunder synes ikke behandlingen er vond. Restylane leveres i tillegg både med og uten integrert bedøvelse, samt med spesialdesignede svært tynne nåler.

Kan det være skadelig?

Gravide og ammede kan ikke behandles.
Rett etter en behandling med Restylane kan det forekomme rødhet, blåmerker, hevelser, ømhet og kløe i det behandlede området. Dette er normale reaksjoner. Ubehaget er forbigående og forsvinner normalt i løpet av et par dager. Den første hevelsen etter en leppebehandling kan vare lenger. Enkelte pasienter opplever hevelse i cirka en uke, og leppene kan se noe ujevne ut i denne perioden. Det betyr at resultatet etter behandlingen ikke skal ses på som det endelige resultatet. Andre typer reaksjoner forekommer svært sjeldent, men omkring èn av 2000 pasienter har opplevd å få lokale reaksjoner som antageligvis skyldes hypersensitivitet. Disse reaksjonene har vanligvis bestått av hevelse ved injeksjonsstedet, som i enkelte tilfeller har påvirket omliggende vev. Det har også blitt meldt om migrering av filler og Tyndall effekt (blåskjær i huden) hvor man kan se filleren gjennom tynn/skjør hud, utartet rødme, ømhet, og en sjelden gang acneformede hevelser. Allergiske reaksjoner er sjelden, og da oftest relatert til allergi/ømfintlighet mot lidokain. Innkapslinger og infeksjoner er svært sjeldent, men kan forekomme. 

Alvorlige bivirkninger er sjeldent, men kan også forekomme. Dette kan være iskemi/nekrose (tilstopping av en blodåre, utgjør ca. 1% promille). Det har også vært registret tilfeller av blindhet på verdensbasis (ikke Norge) knyttet til emboli (propp) av hyaluronsyre filler i arterier (gjelder spesielt fillerbehandling i nese, panne og linjer mellom bryn - områder som vi ikke behandler med filler). Dette er særdeles sjelden bivirkning.

Ved mistanke om alvorlige bivirkninger (økende smerte, endring av hudfarge/blek etc) etter en fillerbehandling skal du ta kontakt med klinikken omgående på telefon 91300730. 

Hyaloronsyre fillere er reverserbart, da det finnes et middel som bryter ned kunstig hyaluronsyre ved hydrolyse. Legemiddelet hyaluronidase brukes ved akutte hendelser for å løse opp fillere grunnet overdosering, feildosering eller migrasjon av filler. Det er kun leger, tannleger og sykepleiere med skriftlig attest fra lege som kan utføre denne reverserende prosedyren. Alle behandlere hos A2 Hudklinikk er kurset og innehar god kompetanse i å håndtere komplikasjoner. 

Hva skjer dersom jeg ikke ønsker å vedlikeholde behandlingen. Blir det verre enn før da?

Nei, snarere tvert imot. Studier og mangeårig erfaring viser at Restylane stimulerer/ hjelper kroppen til å produsere mer kollagen, så uansett vil det bli bedre enn utgangspunktet.


A2 Hudklinikk har 20 års aldersgrense på injeksjonsbehandlinger.