Overdreven svette

Botox mot overdreven svette

Overdreven svetting blir kalt hyperhidrose. Svetting er med på å regulere kroppstemperaturen, men noen produserer mye mer svette enn det som er nødvendig.

Overdreven svetting kan forårsake frustrasjoner, gå ut over selvbildet og samtidig være ødeleggende i ulike sosiale situasjoner for mange. Injeksjoner med Botulinumtoksin er en trygg, effektiv og langvarig behandlingsmetode mot uønsket svetting under armene.

Alle kunder må godkjennes og ordineres av vår ansvarlige lege før et behandlingsforløp med Botox kan iverksettes. 

Ofte stilte spørsmål

Hvordan virker behandlingen?
Botulinumtoksin (Azzalure) blokkerer nerveendene som aktiverer svettekjertlene. Botulinumtoksin virker på injeksjonsområdet og ikke andre steder på kroppen.

Er behandlingen smertefull?
Før behandling får man en bedøvelseskrem på huden om man ønsker det. Selve behandlingen går kjapt og de fleste synes ikke det er spesielt vondt.

Hvor lenge varer behandlingen?
Ved behandling med Botox mot svette vil du merke at svetteproduksjonen reduseres innen 1-2 uker. Effekten av Botox er forbigående, og den varer i gjennomsnitt 4-12 måneder. Ved gjentatte behandlinger varer effekten lenger. Effekten av Botox mot svetteproduksjon varer generelt lenger enn når medikamentet brukes mot rynker.

Er det bivirkninger med behandlingen?
Det er svært få uønskede bivirkninger av Botox-behandling mot svette. Lett ømhet eller et blåmerke på innstikkstedene kan forekomme noen få dager etter behandlingen. Vi behandler ikke gravide og ammende.

På A2 Hudklinikk har vi 20 års aldersgrense på injeksjonsbehandlinger.